Voorpagina Voorwoord Oosterpoort Gezondheid: Een vak apart voor je toekomst Fontys WeenerXL - SWZ Zorg Weener XL SWZ zorg Uw geldzaken op orde Hulp of ondersteuning Apetito 's-Hertogenbosch Fysiotherapie & Ergotherapie Langer Thuis Koning Willem I College - Logopedie Helpt - Paulien Uitvaartbegeleiding Koning Willem I College Huijbregts Notarissen - Farent Huijbregts Notarissen Adviseurs Farent Huis 73 - Mee de Meent Groep Huis 73
ZORG

& ondersteuning | In de gemeente ’S-Hertogenbosch

HET BUURTTEAM:

VOOR BASISONDERSTEUNING IN DE WIJK

Het Buurtteam in ‘s-Hertogenbosch biedt basisondersteuning in de wijk. Je kunt bij het Buurtteam terecht met vragen over alles wat het leven mooi maar misschien ook moeilijk maakt.

Bijvoorbeeld met vragen op het gebied van relaties, financiën, gezondheid of bij de verwerking van ingrijpende gebeurtenissen. Maar ook als je iets wilt organiseren in je buurt samen met andere bewoners, als je op zoek bent naar vrijwilligerswerk of vragen hebt over mantelzorg. Samen met jou kijkt de medewerker van het Buurtteam naar wat er nodig is en wie jou daarbij kan ondersteunen. In het Buurtteam werken beroepskrachten van Farent en Mee. Wij werken nauw samen met andere organisaties in de wijk, zoals de basisschool, GGD en Humanitas.

Snelle inzet

Buurtteammedewerker Karin: “Via de basisschool kregen we vlak voor de vakantie een vraag of we iets konden doen voor een jonge alleenstaande moeder met depressieve klachten. Eén van onze maatschappelijk werkers weet veel van depressies en ging op bezoek bij haar. Al snel bleek dat moeder ook tobde over geld, dus nam de collega ook budgetcoaching mee in de gesprekken. De kinderen konden via de kinderwerker mee doen met vakantieactiviteiten in de wijk en voor de boodschappen werd een vrijwilliger ingeschakeld. Een mooi voorbeeld hoe we als Buurtteam snel praktische dingen kunnen regelen, zodat moeder geholpen werd

Hoe kom je in contact met het Buurtteam?

In contact komen met het Buurtteam kan via de Wijkpleinen in de diverse wijken of via het telefoonnummer van Koo: 073 206 88 88.

Fijn gevoel

als alles goed geregeld is!

In een levenstestament leg je vast wie er voor je mag handelen als je zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Het is eigenlijk een volmacht, waarin je bepaalt wie dan je financiële en medische zaken regelt. Zo houd je zelf de regie!

Een greep uit de praktijk

“Onze moeder werd steeds vergeetachtiger en kon niet meer zelfstandig thuis wonen. Wij, haar dochters, wilden haar huis verkopen, maar dit bleek niet te kunnen. We moesten naar de rechter om haar onder bewind te stellen en een machtiging te vragen. Dit duurde en duurde, en ondertussen stond het huis leeg en liepen de kosten maar door....”

“Wij zijn getrouwd en dachten al die tijd dat wij voor elkaar konden handelen als een van ons dat niet meer zou kunnen. Dat bleek niet zo te zijn! Toen mijn man ziek werd en niet meer kon tekenen, stond ik met mijn rug tegen de muur en kon ik niet voor hem handelen. Hadden we maar een levenstestament gemaakt.”

Het belangrijkste is dat je iemand aanwijst die je onvoorwaardelijk vertrouwt. De gevolmachtigde mag eigenlijk alles namens jou doen. Jouw rekeningen betalen, je huis verkopen en schenkingen doen. Daarnaast kun je een volmacht geven om je wensen op medisch gebied kenbaar te maken en goede zorg te organiseren.

Wil je meer weten over een levenstestament?

Neem dan gerust contact met ons op. We staan voor je klaar en helpen je graag verder!

www.huijbregtsnotarissen.com

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: