Voorpagina Voorwoord ZZWD Jongerengroep Guerrilla’s - Jongerensoos in Vledder Iedereen kan geldzorgen krijgen Finta Bewind Mantelzorger - Odensehuis Meppel Westerveld Stichting Veuruut Opbouwwerkers en dorpsverbinders Stichting Welzijn MensenWerk Fysiotherapie Noordwolde - Icare iCare Fysiotherapie Noordwolde Hallmans Meier advocaten & mediators Hallmans Meier advocaten en mediators Het Notarieel - Rabobank Coöperatieve Rabobank U.A. Het Notarieel Meppel Fintabewind - ZZWD Zorgcollectief
in de gemeenten Meppel en Westerveld

Iedereen kan geldzorgen krijgen

We willen de zorgen het liefst voorkomen

Als alles opeens duurder wordt, dan hebben mensen sneller geldzorgen. Mensen met vragen over administratie en geld, kunnen terecht bij Welzijn Mensenwerk in Westerveld en bij het Geldloket in Meppel. “Liefst spreken we mensen vóórdat de zorgen er zijn,” zegt Jildou Rozendal, sociaal werker van Welzijn MensenWerk. “Want we willen die zorgen het liefst voorkomen.” Vandaag heeft ze een aantal gesprekken.

Deurwaarder

Jildou helpt als eerste een meneer die de Nederlandse taal niet helemaal begrijpt. Hij heeft een brief van een deurwaarder ontvangen. “Ik ben er wel ongerust over,” zegt hij. Samen bellen ze naar de deurwaarder om te horen wat de betekenis is van de post en wat hij moet doen. De brief blijkt ter informatie te zijn, en de meneer is opgelucht.

Hulp bij toeslagen

De volgende vraag komt van een oudere dame. Ze wil graag energietoeslag aanvragen, maar komt er niet goed uit. Samen zoeken ze de bewijzen op en Jildou print de bankafschriften uit. De aanvraag met alle documenten kan de mevrouw zelf naar de gemeente brengen. “Dat ging snel,” lacht ze.

Aanvraag bijstandsuitkering

Dan komt er een meneer die graag hulp wil bij het aanvragen van zijn bijstandsuitkering. Ze gaan even apart zitten zodat ze direct de aanvraag kunnen doen. De meneer: “Wat fijn dat het zo goed geregeld is.’’

Emigreren naar Duitsland

Een jonge meid, een studente, gaat emigreren naar Duitsland. “Kunnen jullie helpen om de zorgtoeslag stop te zetten?” Ze is bang voor een boete, omdat ze niet precies weet hoe ze dit moet doen. Jildou belt met het UWV om vervolgens de toeslag te laten stoppen. De studente krijgt een hand: “Mooie toekomst gewenst in je nieuwe thuisland.”

Geldloket Meppel

Inwoners van Meppel kunnen vragen over geldzaken, zorg, wonen en welzijn stellen bij het Geldloket. Het Geldloket is een samenwerking van de gemeente Meppel, de Bibliotheek Meppel (Informatiepunt Digitale Overheid) en Welzijn MensenWerk en de hulp is gratis. Het Geldloket is geopend op maandag en woensdag van 11.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek, Markstraat 27. U kunt er zonder afspraak naar binnen lopen. Liever een afspraak of vragen vooraf? Bel dan met telefoonnummer 085 273 1444.

Centraal meldpunt in Westerveld

Inwoners van de gemeente Westerveld kunnen voor (onder meer) vragen over geld, administratie en formulieren terecht bij Het Team Westerveldvoorelkaar in De Veldkei in Havelte op maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 11.00. Daar kun je even binnenlopen met vragen of voor overleg.

Voor dringende vragen kun je contact opnemen met Welzijn MensenWerk: tel 085 273 14 44.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: