Voorpagina Voorwoord ZZWD Jongerengroep Guerrilla’s - Jongerensoos in Vledder Iedereen kan geldzorgen krijgen Finta Bewind Mantelzorger - Odensehuis Meppel Westerveld Stichting Veuruut Opbouwwerkers en dorpsverbinders Stichting Welzijn MensenWerk Fysiotherapie Noordwolde - Icare iCare Fysiotherapie Noordwolde Hallmans Meier advocaten & mediators Hallmans Meier advocaten en mediators Het Notarieel - Rabobank Coöperatieve Rabobank U.A. Het Notarieel Meppel Fintabewind - ZZWD Zorgcollectief
in de gemeenten Meppel en Westerveld

Het levenstestament bij wilsonbekwaamheid

Wie regelt je zaken als je niet meer in staat bent om je eigen wil te bepalen? Door een geestelijke of lichamelijke ziekte of andere onverwachte omstandigheden kan het zijn dat jij niet meer kan handelen. Voor die onvoorziene gevallen kun je vertrouwde personen de bevoegdheid geven jouw zaken dan te mogen regelen. Dit kunnen bijvoorbeeld je partner, je kinderen of andere personen zijn. Je kunt dit bij de notaris vastleggen in een levenstestament.

In een levenstestament kun je jouw wensen en regelingen met betrekking tot verschillende persoonlijke en zakelijke belangen juridisch juist laten vastleggen. Deze regelingen treden pas in werking als je niet meer in staat bent je wil te bepalen of je eigen belangen te behartigen.

Je kunt iemand aanwijzen die namens jou je administratie regelt. Hieronder vallen het betalen van rekeningen, het verkopen van jouw bezittingen en het doen van belastingaangiften. Als je wilt dat ook schenkingen mogen worden gedaan, kun je vastleggen wanneer en aan wie die schenkingen moeten worden gedaan en voor welke bedragen. Hiermee kun je dan ook belastingen en eigen zorgbijdrage verlagen.

Het is bovendien mogelijk om bepaalde wensen met betrekking tot medische behandelingen vast te leggen. De door jouw aangewezen persoon kan dan namens jou toch bevoegd handelen en overleg met de behandelend arts hebben over je medische behandeling als je dat zelf niet meer kunt.

Het is belangrijk dat je van te voren goed nadenkt wie je aanwijst om jouw wensen uit het levenstestament uit te voeren. Het levenstestament kan je altijd in een later stadium weer wijzigen zolang je nog je wil kan bepalen.

Wil je hierover meer weten of ook een levenstestament maken? Kom bij mij langs voor een vrijblijvende bespreking van je mogelijkheden.

Het Notarieel Meppel

Tel. 0522-252721
www.lever.nl


Samen bankieren

Veilig en zelfstandig bankieren, daar zorgen we samen voor

Soms is het lastig je bankzaken zelfstandig te regelen. Bijvoorbeeld doordat je slecht ziet, hoort of loopt. Of omdat je (online) bankieren gewoon moeilijk vindt. De medewerkers van Rabobank helpen je graag bij het vinden van een oplossing.

Ummie Baring, medewerker Dagelijkse Bankzaken in Meppel vertelt: “Er zijn verschillende handige hulpmiddelen die kunnen helpen om toch zelfstandig te kunnen bankieren. Denk bijvoorbeeld aan de spraakfunctie die in veel geldautomaten aanwezig is. Of de Rabo CardPuller waarmee je je betaalpas makkelijker uit de geldautomaat kunt halen.” Maar ook als je graag zelf (online) je bankzaken regelt, kun je gebruik maken van een aantal handige hulpmiddelen, speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele of motorische beperking. De medewerkers van Rabobank vertellen je er graag meer over.

Introductieworkshop online bankieren

Samen met SeniorWeb Meppel organiseert Rabobank introductieworkshops online bankieren. De workshops zijn gratis en afgestemd op de praktijk. Ummie: “Je leert op eenvoudige wijze, stap voor stap, omgaan met het bankieren via de computer, tablet of smartphone.

Ummie Baring, medewerker Dagelijkse Bankzaken Rabobank

Het bijzondere van de cursussen van SeniorWeb is dat ze worden gegeven voor én door leeftijdsgenoten. Na afloop ben je in staat om zelfstandig je financiële zaken online te regelen. 

Vrijwilligers die goed bekend zijn met het gebruik van de computer, tablet en smartphone. Bovendien staan ze in nauw contact met Rabobank.”

Mobiele Bankservice

Soms lukt het niet om op bovenstaande manieren je bankzaken zelf te regelen. Om je goed te helpen, heeft Rabobank ook een Mobiele Bankservice. Een medewerker bezoekt je in de eigen vertrouwde omgeving en biedt praktische hulp.

Neem voor meer informatie contact op met Rabobank via (088) 722 66 00 of kijk op www.rabobank.nl/mss voor meer informatie.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: