Voorpagina Voorwoord ZZWD Jongerengroep Guerrilla’s - Jongerensoos in Vledder Iedereen kan geldzorgen krijgen Finta Bewind Mantelzorger - Odensehuis Meppel Westerveld Stichting Veuruut Opbouwwerkers en dorpsverbinders Stichting Welzijn MensenWerk Fysiotherapie Noordwolde - Icare iCare Fysiotherapie Noordwolde Hallmans Meier advocaten & mediators Hallmans Meier advocaten en mediators Het Notarieel - Rabobank Coöperatieve Rabobank U.A. Het Notarieel Meppel Fintabewind - ZZWD Zorgcollectief
in de gemeenten Meppel en Westerveld

Geriatrie Fysiotherapie helpt niet alleen ouderen

Geriatrie fysiotherapie houdt zich bezig met het voorkomen, adviseren en behandelen van complexe aandoeningen. En hoewel velen denken dat dit alleen voor ouderen is, is dat absoluut niet het geval. Aan het woord twee experts op het gebied van Geriatrie Fysiotherapie: Yvonne Veenhouwer en Keli Mulder van Fysiotherapie Noordwolde, een vestiging in Vledder.

Hulp en ondersteuning

Yvonne: “Naarmate je ouder wordt, kan het zijn dat je hulp nodig hebt bij alledaagse activiteiten. Ook als je ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen deze activiteiten moeilijker worden door veranderingen in je lichaam.” Keli legt uit: “Geriatrische fysiotherapie kan je helpen, ongeacht leeftijd. Deze therapie verbetert je lichamelijke functies en maakt het dagelijks leven gemakkelijker. Yvonne vult aan: “Je kunt profiteren van verbeterde gewrichtsmobiliteit, een betere bloedsomloop, een grotere spierkracht en verbeterd coördinatievermogen. Met geriatrische fysiotherapie kun je niet alleen je gezondheid verbeteren, maar ook je onafhankelijkheid vergroten en weer van het leven genieten.”

Beoordelen, adviseren en begeleiden

Keli: “Als je hulp nodig hebt, kun je bij ons terecht. We kunnen zelfs bij je thuiskomen om te zien hoe we je kunnen helpen en daar de intake doen.

Door de situatie van onze cliënten thuis te beoordelen, kunnen we de behandeling op maat maken en passende oefeningen en behandelingen voorschrijven om achteruitgang te voorkomen. Yvonne zegt: “Maar we doen meer dan dat. We adviseren en begeleiden ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers, en schakelen wanneer nodig andere hulpverleners in. Bij ons ben je in goede handen.”

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze behandelingen?
Neem gerust contact met ons op.
T: 0561 - 43 13 15
E: [email protected]
I: fysiotherapienoordwolde.nl

Ondersteuning bij veilig thuis wonen met (vermoedens van) dementie

De verwachting is dat het aantal mensen met dementie de komende jaren stijgt tot meer dan een half miljoen patiënten in 2040. De impact van dementie op het dagelijks leven van de patiënt en diens mantelzorger is groot. Het overgrote deel van de mensen die met de ziekte te maken krijgt, blijft thuis wonen. Met ondersteuning van een casemanager dementie kan dit gelukkig op een verantwoorde manier.

De casemanager dementie van Icare is een vast aanspreekpunt voor de patiënt en mantelzorger. De casemanager geeft uitleg over de ziekte, maakt de patiënt en mantelzorger wegwijs in de wereld van zorg en welzijn en begeleidt hen voor langere tijd tijdens het ziekteproces. De casemanager wordt het liefst al vroeg betrokken. Dit kan zelfs al wanneer er alleen nog maar vermoedens zijn van dementie en er (nog) geen diagnose is. Gedurende het ziekteproces is er regelmatig contact en telkens wordt er samen gekeken naar wat nodig is. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de inzet van thuiszorg, dagbesteding of technische hulpmiddelen. Ook kan de casemanager begeleiding op maat inzetten van de aandachtgevers van Icare GewoonThuis. Wanneer tijdig de juiste hulp, begeleiding of hulpmiddelen worden ingezet, is het voor de patiënt nog mogelijk om te wennen aan de verandering of nog te leren omgaan met een hulpmiddel.

Wilt u meer weten over Icare GewoonThuis of over wat de casemanagers dementie van Icare voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op. Bel 0900 88 33 of mail naar [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: