Voorpagina Voorwoord ZZWD Jongerengroep Guerrilla’s - Jongerensoos in Vledder Iedereen kan geldzorgen krijgen Finta Bewind Mantelzorger - Odensehuis Meppel Westerveld Stichting Veuruut Opbouwwerkers en dorpsverbinders Stichting Welzijn MensenWerk Fysiotherapie Noordwolde - Icare iCare Fysiotherapie Noordwolde Hallmans Meier advocaten & mediators Hallmans Meier advocaten en mediators Het Notarieel - Rabobank Coöperatieve Rabobank U.A. Het Notarieel Meppel Fintabewind - ZZWD Zorgcollectief
in de gemeenten Meppel en Westerveld

Een betere kwaliteit van leven dankzij een mentor of bewindvoerder

Anneloes (29 jaar) staat onder bewind bij Finta Bewind uit Meppel. Een jaar of 7 geleden was ze op een punt in haar leven waarbij het psychisch niet helemaal goed ging. Dankzij het bewind kon ze zich even helemaal op zichzelf richten en vond ze de rust terug in haar leven.

De kwaliteit van je leven wordt mede bepaald door gezondheid, veiligheid en voldoende inkomen. Allemaal factoren die in grote mate afhangen van het hebben van stabiliteit in geldzaken, inkomen en zorg. Maar wat als je dit zelf niet meer kunt regelen?

Door ouderdom, ziekte, een geestelijke toestand of tijdelijke problemen kan het zijn dat je jouw zorg- en geldzaken niet zelf kunt regelen. Facturen, aanmaningen en schulden kunnen oplopen. Financieel misbruik ligt dan op de loer. Ook bestaat de kans dat je niet de zorg krijgt die je eigenlijk nodig hebt. Wie kan je hier bij helpen?

Een wettelijk vertegenwoordiger zoals een bewindvoerder (geldzaken) of mentor (zorgzaken) ondersteunt je door een deel van deze taken uit handen te nemen. Samen met jou worden de zaken goed geregeld. Hierdoor komt stabiliteit terug in jouw leven.

Heb jij, een naaste van je of iemand aan wie je hulp verleent behoefte aan hulp bij zorg- of geldzaken? Of wil je meer informatie over deze onderwerpen? Neem dan gerust contact op met Finta Bewind via 0522-820381 of kijk op www.fintabewind.nl. (Ook voor hulpverlenende instanties en familie.)

Wij zijn natuurlijk dichtbij voor onze cliënten

We wonen het liefst zo lang mogelijk thuis in onze eigen vertrouwde omgeving, ook als onze gezondheid achteruit gaat. Niet zo gek, daar liggen vaak herinneringen, is het vertrouwd of heb je fijne buren. Daarnaast is behoud van eigen regie ook een belangrijke reden om thuis te willen blijven wonen. “Dat stukje regie is heel belangrijk voor veel mensen”, vertelt Mariska Roeters, bestuurder van ZZWD Zorgcollectief. “Het zorgt voor behoud van eigenwaarde en dat maakt mensen fysiek en mentaal vaak een stuk sterker. Ons doel is daarom ook helder: we willen onze ouderen elke dag de beste zorg bieden op een plek die voor hen vertrouwd is.”

ZZWD Zorgcollectief is een organisatie voor ouderenzorg. De organisatie biedt reeds vele jaren complete zorg aan ouderen in de plattelandsdorpen van Zuidwest-Drenthe. Mariska Roeters: “Wij ondersteunen (voornamelijk) ouderen op het gebied van wonen, welzijn, voeding en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, dicht bij familie, vrienden en kennissen. Hiervoor bieden wij thuiszorg en wijkverpleging, maar ook dagbesteding, huishoudelijke hulp en Maaltijdservice Thuis.”

Als thuis wonen geen optie meer is

Soms is thuis wonen niet langer mogelijk. Daarvoor biedt ZZWD Zorgcollectief wonen met zorg aan in Dwingeloo, Havelte en Ruinen. “We vinden het belangrijk om het mogelijk te maken dat mensen in of nabij hun eigen dorp kunnen blijven, ook al kan dat niet langer in hun eigen huis”, gaat Roeters verder. “Ons uitgangspunt is dat mensen hun leven zolang mogelijk in een voor hen vertrouwde omgeving kunnen voortzetten, ook wanneer 24-uurs zorg noodzakelijk is. Wij zijn natuurlijk dichtbij.”

Wilt u kennismaken met ZZWD Zorgcollectief?

De deur staat altijd open voor een gesprek of rondleiding. De afdeling Klantondersteuning is bereikbaar via telefoonnummer 088-9684096 (maandag t/m vrijdag van 9-17 uur) of mail naar [email protected].

Werken bij ZZWD Zorgcollectief?

Ook mensen die geïnteresseerd zijn in een vakantie/(bij)baan in de zorg zijn van harte welkom om contact op te nemen voor een kennismaking of oriënterend gesprek. Reageren kan via [email protected] onder de noemer van ‘Oriënterend gesprek’.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: