Voorpagina Voorwoord Elver Pak uw Gelrepas! MVT Arnhem - Aanvraag energietoeslag Wijkteams Arnhem Contact met het wijkteam - Samen in de Wijkzorg Eenzaamheid onder jongeren Steentjes Mediation & Scheidingsspecialist Plushome Arnhem Op weg naar werk Vrijwilligerswerk - Attent Zorg en behandeling Attent Thuiszorg Pleyade - RIBW Arnhem & Veluwe Vallei Pleyade RIBW Arnhem & Veluwse Vallei Vizier Oost
in de gemeente Arnhem

Voorwoord

De gemeente Arnhem is er voor iedereen, ook voor inwoners die zorg en ondersteuning kunnen gebruiken. Zo staan er acht wijkteams met zo’n 250 coaches klaar om vragen te beantwoorden en u te begeleiden waar nodig. In deze krant is informatie te vinden over hoe in contact te komen met zo’n coach, maar ook over het vinden van een baan en over de handige Gelrepas. Neem gerust contact op met een van de organisaties uit deze krant. Vrijwilligers en professionals staan klaar om mee te denken waar nodig.

Toegankelijk voor iedereen

Om cultuur, sport en recreatie voor iedereen toegankelijk te maken is er de Gelrepas. Van musea tot sportlessen en van muziekles tot diverse cursussen: het tegoed op deze pas kan voor allerlei dingen worden gebruikt. De Gelrepas is gratis voor mensen met een laag inkomen, de hoogte van het tegoed hangt af van leeftijd en woonplaats. Meer informatie is te vinden op pagina 5.

Geldzorgen & energietoeslag

Wanneer u moeite heeft met het betalen van (energie)rekeningen, dan kunt u hulp vragen via Goed Geregeld Arnhem. Een wijkcoach staat gratis voor u klaar en zo kunt u voorkomen dat geldproblemen nog groter worden. Bovendien kunt u bij de gemeente Arnhem kunt u nog steeds de energietoeslag voor 2022 aanvragen. U leest op pagina 7 waar en hoe u dit regelt.

Arnhem Werkt app

Werken is voor veel dingen goed: niet alleen levert het geld op, het geeft mensen ook het gevoel ergens bij te horen. Daarom probeert de gemeente Arnhem haar inwoners zo goed mogelijk te begeleiden naar een passende baan.

Download de Arnhem Werkt app en je bent altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, opleidingen en opties in vrijwilligerswerk. Op pagina 11 is te vinden hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Verder leest u in deze krant over verschillende organisaties die u verder kunnen helpen en/of tips kunnen geven als u ondersteuning nodig heeft. Maar ook als u juist zelf iemand wilt helpen.

Colofon

Concept en realisatie
I: www.ettmedia.nl
T: 050 313 76 00
@ETTMedia

I: www.skitter.nl
T: 050 750 15 91

Met medewerking van de gemeente Arnhem.

Teksten en redactie
&Teksten in samenwerking met de in de redactie genoemde organisaties.

Vormgeving
Skitter, Groningen

Maart 2023

Overname van artikelen is alleen toegestaan mits ETT Media hier toestemming voor heeft gegeven. ETT Media is niet aansprakelijk voor fouten en/of omissies in deze krant

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: