Voorpagina Voorwoord Het Wetshuys Advocatenkantoor Taalhuis - Meedoen Platform - Vitaal Ouder Worden Apetito Wacht niet tot het te laat is STEVIG Venray Beweegt Gemeente Venray & Venray Beweegt Financiële regelingen - Hulp bij geldzorgen Alpha Bewind ZwartOpWit Notariaat - Rondom Podotherapeuten ZwartOpWit Notariaat Rondom Lopen Groep Synthese: Buurtbemiddeling, Relaties en Echtscheidingen Synthese Venray De Zorggroep - De Rooyse Wissel De Zorggroep De Rooyse Wissel Wonen Limburg - Match voor vrijwilligers Wonen Limburg Ondernemen met mensen NLW Groep
Informatiekrant rondom zorg en ondersteuning

Samenwerken aan samen wonen

We wonen allemaal in huis in een wijk, buurt en dorp. Wat we (bijna) allemaal gemeen hebben, is dat we buren hebben. En soms loopt het contact met de buren niet zoals we zouden willen.

Enkele tips om een gesprek aan te gaan met de buren.

  • Krop je gevoelens van ergernis, frustratie en woede niet zolang op totdat de bom barst op een verkeerd moment. Dan bestaat de kans dat je de buren niet meer kan zien of luchten of ze de huid vol scheldt.
  • Bedenk eerst wat je wil vertellen. Dit gaat over waar je precies last van hebt en vooral ook over de gevolgen die de situatie voor jou heeft. Bijvoorbeeld dat je niet goed meer slaapt of je niet meer kunt concentreren.

Door te vertellen wat er zo lastig is voor jou, kunnen je buren jou beter begrijpen en dat maakt de kans groter dat ze begrip tonen en bereid zijn naar je te luisteren. 

  • Als je het lastig vindt om het gesprek zo aan te gaan, schrijf dan van tevoren op wat je wilt vertellen en kies een moment uit om het gesprek aan te gaan als het bij beiden past.
  • Luister ook naar hun kant van het verhaal, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Neem serieus wat ze vertellen. Een ander kan de situatie nu eenmaal heel anders beleven en andere zorgen en behoeften hebben dan je zelf.

Kom je er samen niet uit, laat de ergernis dan niet verder oplopen en neem contact op met buurtbemiddeling Synthese; [email protected].


Één punt voor al je vragen omtrent relaties en echtscheiding

Stel jij je zelf wel eens de volgende vragen?

Hoe houd ik mijn relatie goed? Hoe kunnen we goed uit elkaar gaan? Hoe regelen we het goed voor de kinderen bij (echt)scheiding? Hoe regel je de scheiding? Hoe ziet mijn financiële toekomst eruit na scheiding? Bij het Scheidingspunt helpen we jou op weg.

Het scheidingspunt is een centrale plek waar je diverse vormen van ondersteuning, cursussen, advies en informatie kunt krijgen op het gebied van relaties en echtscheiding. Gericht op kinderen in een echtscheidingssituatie is er de cursus ‘De kinderen scheiden mee’ en bieden we ORO’s (Ouders Regelen Omgang via bemiddeling) aan.

Het Scheidingspunt is een samenwerking van Sociaal Juridische Hulp, Gezinscoaches Venray en het Algemeen Maatschappelijk Werk.

Sociaal Juridische Hulp

Sociaal Juridische Hulp wijst je gratis en onafhankelijk de weg in het doolhof van wetten en regels.

Zo geven wij je informatie en advies over bijvoorbeeld huwelijk, samenwonen, echtscheiding en alimentatie. Ook kunnen vragen gaan over wonen, toeslagen, inkomen of uitkering. We werken we samen met advocaten. Wanneer dat nodig is, kunnen wij samen met jou contact opnemen met een advocaat.

Algemeen Maatschappelijk Werk

Het maatschappelijk werk ondersteunt je tijdens onzekere momenten in het leven: verlies en rouw, geld en werk, relatie en huwelijk, ruzie en geweld of een periode waarin je niet goed in je vel zit.

Gezinscoaches Venray

Bij Gezinscoach Venray kun je terecht met alle vragen die te maken hebben met zaken waar je als kind of als ouder tegenaan loopt. Dit kunnen vragen zijn over pesten, zelfvertrouwen of echtscheiding.

Het Scheidingspunt is een onderdeel van Synthese, team Venray bereikbaar: tel. 0478 517 317 of email: [email protected]


Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: