Bereid het gesprek voor en beschrijf:
- Tegen welke problemen loop ik aan?
- Wat kan ik niet meer en wat nog wel?
- Wat heb ik geprobeerd eraan te doen?
- Wat kan ik zelf regelen?
- Welke hulp kan ik aan mensen in mijn omgeving vragen?
- Welke ondersteuning denk ik nodig te hebben?
Vindt u het fijn om iemand mee te nemen naar het gesprek? Dat mag altijd. Bijvoorbeeld een familielid, een mantelzorger of iemand anders die u vertrouwt. Ook kunt u gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Deze persoon helpt u bij het gesprek. Dit is gratis.
Wilt u een cliëntondersteuner?
Neem dan contact op met Mee Samen:
(055) 52 69 200
[email protected]
Persoonlijk plan
Misschien heeft u zelf al nagedacht over uw situatie en de mogelijke oplossing. Als u wilt, mag u dit voor ons op papier zetten. Dit noemen we een persoonlijk plan. Dit plan mag kort of lang zijn. Misschien kan iemand uit uw omgeving u met het plan helpen. Stuur uw plan naar Meerinzicht, tegelijk met of kort na uw melding. Wij betrekken uw plan bij het onderzoek. We houden rekening met uw plan, maar hoeven niet in te stemmen met wat er in staat.
Maak een persoonlijk plan en beschrijf:
- Tegen welke problemen loopt u aan?
- Krijgt u al hulp van uw omgeving? En zo ja, welke hulp?
- Wat wilt u met hulp van de Wmo bereiken?
- Wilt u de ondersteuning zelf regelen (pgb), of wilt u dat de gemeente dat doet (zorg in natura)?
Medisch en/of ergonomisch onderzoek
Soms is het nodig dat de klantmanager extra onderzoek laat doen naar uw beperkingen. Dat wordt een medisch en/of ergonomisch onderzoek genoemd. Daarmee kunnen wij goed bepalen en uitleggen welke hulp passend voor u is.
STAP 3 | HET ONDERSTEUNINGSPLAN
Tijdens het onderzoek bespreekt de klantmanager met u welke hulp u nodig heeft en welke oplossing het beste is. De klantmanager legt alle onderdelen van het onderzoek vast in een ondersteuningsplan. Daar staat ook in welke hulp Meerinzicht voor u kan regelen. Deze hulp noemen wij een maatwerkvoorziening.