Voorpagina Voorwoord De Vijverhof Voel je goed! Adviesgroep Sociaal Domein Meedoen voelt goed. Ook voor kinderen! Leger des Heils - Aida Welzijn Capelle: altijd in de buurt Welzijn Capelle Goede ondersteuning en zorg voor ouderen Hess Uitvaartzorg Helpen maakt het leven leuker! Wij zijn er voor mantelzorgers Huizen van de Wijk De Vijverhof - CJG Capelle aan den IJssel Sportief Capelle - IJsselland Ziekenhuis IJsselland Ziekenhuis Bibliotheek aan den IJssel - E-health Eenzaamheid onder jongeren Stichting JOZ Capelle
in de gemeente Capelle aan den IJssel staan bewoners er niet alleen voor

Novita Metz

Goede ondersteuning en zorg voor ouderen – ook in de toekomst!

De komende jaren neemt het percentage ouderen flink toe, ook in onze regio. Het aantal medewerkers zorg en welzijn wordt minder. Hoe kan ook deze steeds grotere groep ouderen goede zorg blijven ontvangen? Om hier goede oplossingen voor te bedenken, sloten dertien partijen uit Capelle en Krimpen aan den IJssel een overeenkomst: Capelle Krimpen Verbonden.

Welzijn Capelle is een van de deelnemers aan de overeenkomst. Samen willen welzijns- en zorgorganisaties in Capelle en Krimpen aan den IJssel ervoor zorgen dat ouderen ook in de nabije toekomst de nodige ondersteuning en zorg blijven krijgen. Een grootse ambitie.

Om deze ambitie waar te maken, heeft Capelle aan den IJssel wijkregisseurs benoemd in de wijken Schenkel, Schollevaar, Oostgaarde en Middelwatering. Ook Krimpen aan den IJssel heeft er twee. De wijkregisseurs halen zorg- en welzijnspartners aan tafel voor deze gezamenlijke puzzel. Hoe kunnen de partners beter met elkaar samenwerken en zo efficiëntere zorg bieden? En wat is daarvoor nodig? Allerlei Capelse organisaties zijn al aangesloten, zoals de Vierstroom en Welzijn Capelle.

Maar ook beide gemeenten, verschillende huisartsenpraktijken, het IJsselland Ziekenhuis, een fysiotherapeut, Sportief Capelle en diëtisten.

Samen maken deze partners een plan per wijk. Er zijn al heel veel ideeën: van een doe-het-zelfacademie voor ouderen om te leren koken in Schollevaar of het ondersteunen van Schenkelse ouderen tijdens het renovatietraject Florabuurt tot een Huis van (N)U in Middelwatering. Hier kunnen bewoners en professionals hulpmiddelen en nieuwe technologie bekijken die helpen om langer thuis te wonen.

Novita Metz is wijkregisseur voor Schenkel: ‘Mooi om te zien dat het veel energie geeft, dit gezamenlijke optrekken. En ook dat we allemaal vooral kijken naar de mogelijkheden en niet naar ónmogelijkheden.

Allemaal willen we tenslotte het beste voor bewoners of cliënten. De toewijding om het anders en sámen aan te pakken is een megawinst!’

Informatie, ideeën?

Meer weten over de plannen binnen jouw wijk of over Capelle Krimpen verbonden? Heb je ideeën of initiatieven die hierbij aansluiten? Neem contact op via [email protected].

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door:

<