Voorpagina Voorwoord Kennemer Wonen WonenPlus Alkmaar Vangnet vergroten De Ambulante Coach Project G’oud Alkcare - Kop-Zorgt Werkt Kop-Zorg Magentazorg - Bibliotheek Kennemerwaard Eenzaamheid onder jongeren Ivanka’s verhaal over autisme - E-health Brijder
in de gemeente Alkmaar

Help ons helpen door heel Alkmaar

Diverse hulpvragen komen binnen bij het servicepunt van WonenPlus Alkmaar. Vrijwilligers aan de telefoon nemen deze aan. Zij bespreken wat er nodig is en hoe wij kunnen ondersteunen. De WonenPlus vrijwilligers staan klaar voor mensen die zelfstandig wonen maar daarbij wel wat hulp kunnen gebruiken. Vanaf het servicepunt worden zij ingezet bij mensen die beperkt zijn vanwege een chronische ziekte of vanwege een fysieke, psychische of verstandelijke beperking. Zowel ouderen als jongeren. Want samen maken we zelfstandig wonen prettig.

Aanvulling

De vrijwilligershulp van WonenPlus is een goede aanvulling op de thuiszorg en de huishoudelijke hulp. Wij doen geen huishoudelijke taken of zorghandelingen. En de zorg of de huishoudelijke hulp doet geen klussen, tuin, vervoer of administratie. Onze vrijwilligershulp ontlast ook wat in de mantelzorg. Onze ondersteuning geeft uw naaste wat lucht. Ze zeggen dan ook vaak: een ons welzijn scheelt een kilo zorg.

“Ik kom bij verschillende mensen thuis”

Peter is een veelzijdig vrijwilliger bij WonenPlus. Hij helpt mensen met boodschappen. Dit doet hij voor verschillende abonnees. Soms gaat hij ook samen met iemand naar de supermarkt. “Ik begrijp ook wel, dat als het toch nog kan, iemand zelf mee wil om lekker je eigen boodschapjes uit te zoeken. Ik ondersteun dan in en uit de auto en ik draag de boodschappen en zet ze op het aanrecht. Voor sommigen is dit echt een uitje. Verder kan WonenPlus mij voor van alles vragen, zoals klusjes in huis of vervoer naar het ziekenhuis.

Ik vul ook belastingpapieren in. Zo is het vrijwilligerswerk heel prettig omdat ik dit kan doen aan de hand van mijn agenda en ook wel eens nee kan zeggen. Dat is dan geen probleem want dan zetten ze iemand anders in.”

Abonnee of vrijwilliger worden

Door heel Alkmaar wonen veel WonenPlus abonnees. Daarom doen we een beroep op mensen die naar hen willen omkijken. Het gaat om hulp in de vorm van kleine hand- en spandiensten. Zoals klusjes, vooral als je een stevige boor hebt ben je van harte welkom. Of heb je een auto en wil je iemand begeleiden naar het ziekenhuis? We zoeken ook tuinliefhebbers die het leuk vinden om de tuin te doen bij wie dat zelf niet meer kan. Help iemand bij haar of zijn administratie of belastingaangifte. Of als iemand eenmalig of wekelijks boodschappen nodig heeft. Sommige van onze abonnees willen graag samen met jou naar de supermarkt of je koopt en brengt zelf de boodschappen thuis. Kortom, je kunt altijd iets betekenen.

 

Zelf hulp nodig?

Een abonnement op WonenPlus is afhankelijk van uw situatie € 2,00 of € 4,00 per maand. Hulp bieden? Dan schrijven we je graag in als vrijwilliger. Kijk op www.wonenplus-alkmaar.nl.
Bel voor een kennismakingsgesprek (072) 512 27 11 of mail [email protected] en vraag naar één van de consulenten.

Samen maken we de wijken in Alkmaar prettig en leefbaar, waar bewoners omkijken naar elkaar.

Deze krant wordt mede mogelijk gemaakt door: