CODA draagt bij aan het verbreden en vergroten van leesplezier, mediawijsheid, persoonlijke ontwikkeling en de bestrijding van laaggeletterdheid. Daarnaast besteedt CODA met diverse programma’s en activiteiten doorlopend aandacht aan inclusie en diversiteit. TaalDigiHuis Apeldoorn, het Informatiepunt Digitale Overheid en het Informatiepunt Digitaal Meedoen hebben een breed programma dat inwoners van Apeldoorn ondersteunt en verder helpt of waar doorverwezen wordt naar andere partners. Daarnaast heeft CODA een uitgebreid inclusieprogramma.
INFORMATIEPUNT DIGITAAL MEEDOEN & INFORMATIEPUNT DIGITALE OVERHEID (IDO)
Het Informatiepunt Digitaal Meedoen streeft naar het bevorderen van digitale vaardigheden van volwassenen. Medewerkers en vrijwilligers houden spreekuren, bieden hulp bij digitale vragen en verwijzen indien nodig door naar de juiste cursus zoals de basiscursus Klik & Tik. Bij de Informatiepunten wordt iedereen geholpen die een vraag of probleem heeft, waarbij (het bevorderen van) zelfredzaamheid het uitgangspunt is. Heb je meer hulp nodig, dan word je doorverwezen naar een van onze samenwerkingspartners. Naast algemene digitale vragen kun je ook meer specifieke vragen stellen over digitaal contact met de overheid. Speciale IDOvrijwilligers zijn bij de Informatiepunten aanwezig om je te helpen bij het aanvragen van toeslagen of het werken met DigiD bijvoorbeeld.
In Apeldoorn zijn er Informatiepunten Digitaal Meedoen in CODA Centrale, CODA De Maten, Buurthuis Maasstraat, Buurtpalet Orden, de Berkenhove (vanaf 12 oktober) en Gelre Ziekenhuis (vanaf 24 oktober). Daarnaast is er een Informatiepunt in Zorgcentrum Wilhelminahof (Uddel) en bij De Hoge Weye (Beekbergen).
Op www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis vind je aanvullende informatie over deze locaties en de openingstijden.
TAALDIGIHUIS APELDOORN
CODA ondersteunt inwoners van Apeldoorn die een leervraag hebben met betrekking tot taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. Bij het TaalDigiHuis in CODA vind je daarom een uitgebreid aanbod op het gebied van die basisvaardigheden. Ook wordt hier advies gegeven over cursussen, kan lesmateriaal verkregen worden en worden taal- of digivrijwilligers opgeleid. Om taal- en/of digitale vaardigheden te verbeteren, vindt individuele coaching of scholing in kleine groepen plaats.
Vanuit TaalDigiHuis Apeldoorn wordt nauw samengewerkt met Aventus, CLC/Inburgering Apeldoorn, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin, het Leerwerkloket, Stichting Da Capo, Stichting Lezen & Schrijven, Stimenz, TopTaal, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland en de gemeente Apeldoorn.
Meer over TaalDigiHuis CODA, het aanbod, data, tijden en locaties vind je op www.coda-apeldoorn.nl/taaldigihuis.
INCLUSIE & DIVERSITEIT
Bij CODA doet iedereen mee; zonder uitzondering op geslacht, geaardheid, religie, afkomst, welstandsniveau of het wel of niet hebben van een beperking. Met een uitgebreid educatief aanbod en programmering op maat is CODA er voor iedereen.
Meer informatie vind je hieronder en in de online agenda:
www.coda-apeldoorn.nl/agenda.
coda-apeldoorn.nl/prikkelarm