Geen kletspraat,
maar doen!

_BT Clear

Geen kletspraat, maar doen. Daarmee is Arnhem de afgelopen jaren mooier, socialer en beter geworden. En we zijn nog niet klaar. We knokken door voor een sociaal Arnhem en tegen het asociale beleid uit Den Haag. Elke dag weer, samen met veel actieve Arnhemmers.

_BT Clear

Neem bijvoorbeeld Hannie uit de Malburgen. Zij woonde tot vorig jaar met haar gezin in een huis met vochtproblemen, met schimmelplekken op de muur. Er overheen schilderen had geen zin, die schimmelplekken kwamen gewoon terug. Twee keer is er een man van de woningbouw komen kijken, die zei dat ze maar een raam open moest zetten. Maar ook met de ramen open, zomer én winter, bleef de schimmel op de muren.

Zodra de SP hier achter kwam hebben we een bijeenkomst in de buurt georganiseerd. En pas toen Hannie en haar man met haar buren in actie kwam ging de verhuurder luisteren. Toen kon ze ineens een ander huis krijgen en werden alle huizen in de straat opgeknapt.

Als SP’er kan ik niet tegen kletspraat en mooie woorden waar niemand iets aan heeft. De SP dóet. Al veertig jaar is er een afdeling van de SP in Arnhem. Al die jaren knokken strijdbare SP’ers in de gemeenteraad en in de wijken voor een beter, socialer en rechtvaardiger Arnhem. Bij de verkiezingen van 2010 kreeg de SP in Arnhem veel stemmen. Daarom mochten we met twee wethouders voor het eerst meedoen in het stadsbestuur.

Dat werd hoog tijd, want Arnhem zat hopeloos op slot. De bouw van het nieuwe station stond al jaren stil. Niemand leek zich verantwoordelijk te voelen. Er werden veel te weinig sociale huurwoningen en betaalbare koophuizen gebouwd. De zorg stond onder druk.

Met de SP in het bestuur begon de grote schoon­maak. Daarbij werd weleens met de vuist op tafel geslagen. Tegenstanders vonden dat niet altijd leuk. Maar wat hopeloos op slot zit, moet je soms openbreken. We hebben daarmee belangrijke dingen kunnen bereiken. Er zijn veel meer huurwoningen en starterswoningen neergezet. De thuiszorg is veilig gesteld en niet zoals op andere plekken helemaal afgebroken. Het station is eindelijk en binnen het budget afgebouwd. Er is ruimte voor cultuur, film en theater voor iedereen - niet alleen voor Arnhemmers met een dikke portemonnee. Daar doen we het voor.
Maar de SP is nog niet klaar in Arnhem. Natuurlijk hebben we nog lang niet alles kunnen bereiken wat we wilden. De politiek in Den Haag legt de Nederlandse gemeenten al jaren idiote bezuinigin­gen op. Daardoor staan wonen, zorg en maatschappelijke ondersteuning onder druk. Ook in Arnhem.

Er is geen enkele andere partij in Arnhem die niet alleen in de raad te vinden is, maar óók op straat. Als we groter zijn, als we sterker zijn dan kunnen we meer bereiken. Met een sterke SP in de gemeenteraad en in het stadsbestuur houden we Arnhem leefbaar en sociaal. We willen stad waar de Arnhemmers trots op zijn. Waar je gelijke kansen krijgt op een menswaardig bestaan. Daarom doet de SP mee aan de verkiezingen van maart 2018: om de Arnhemmers, álle Arnhemmers, een eerlijke toekomst te geven. Dat is geen vaag verkiezingspraatje, maar een keiharde belofte.

Hoe gaan we dat doen?

  • De SP wil flink meer betaalbare en gezonde woningen voor alle Arnhemmers. Goed onderhouden huizen waar je als bewoner trots op kunt zijn.
  • Alle Arnhemmers moeten de zorg en onder­steuning krijgen die nodig is. De eigen bijdragen pakken we aan. Ziek zijn is namelijk geen keuze.
  • Werkzoekenden worden niet lastiggevallen met zinloze formulieren, geldverslindende cursussen en andere bureaucratie. Bemiddelen naar banen die er niet zijn heeft geen zin. Daarom zetten we in op meer nieuwe werkgelegenheid.
  • Cultuur, sport en alles wat mooi is aan de stad moet voor álle Arnhemmers zijn. Om daar te komen maken we voor meer mensen in de stad het openbaar vervoer gratis.
  • Gezond en groen door natuur en schone energie. We willen ervoor zorgen dat alle Arnhemmers schone lucht inademen.

Gerrie Elfrink, lijsttrekker SP Arnhem

_BT Clear
_BT Clear