Verkiezingen
Gemeenteraad 2018

Informatie gemeenteraads­verkiezingen­ Arnhem 2018

_BT Clear

Wanneer kunt u stemmen?

U kunt op woensdag 21 maart 2018 van 07.30 uur tot 21.00 uur stemmen.

Waar kunt u stemmen?

Voor de gemeenteraadsverkiezingen kunt u alleen in Arnhem stemmen. Op uw stempas vindt u het adres van een stembureau bij u in de buurt. Maar met uw stempas kunt u in elk stemlokaal in Arnhem stemmen. Een mobiele stembus, speciaal ingericht als mobiel stembureau, zal op 21 maart op verschillende plekken in Arnhem stoppen. Een overzicht van alle stembureaus in Arnhem en de route van het mobiele stembureau vindt u op www.arnhem.nl/verkiezingen.

Meenemen bij stemmen

Als u gaat stemmen is het belangrijk dat u het volgende meeneemt:
1. Uw stempas
2. Een identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart, verblijfsdocument of rijbewijs). De geldigheidsdatum van uw identiteitsbewijs mag maximaal vijf jaar zijn verlopen. Bij ‘geldig tot’ moet 22 maart 2013 of een latere datum staan.

Stempas kwijt?

Heeft u uw stempas verloren? U kunt tot uiterlijk dinsdag 20 maart 2018 om 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen op het stadhuis bij Bureau Verkiezingen. Neem uw legitimatiebewijs mee. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. U kunt daarna alleen stemmen met de nieuwe stempas. Vindt u later uw originele stempas terug? Die pas is dan niet meer geldig.

Iemand anders kan voor u stemmen

U kunt iemand anders voor u laten stemmen. Degene die voor u gaat stemmen bij de gemeente­raadsverkiezingen moet wel in Arnhem wonen. U machtigt iemand door de achterkant van uw stempas in te vullen. Dat kan tot en met de verkiezingsdag zelf. Degene die voor u gaat stemmen moet samen met uw stempas ook een kopie van uw identiteitsbewijs meenemen.

Referendum

Op 21 maart 2018 vindt ook het referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (de Sleepwet) plaats. Het stemmen bij het referendum verschilt op een aantal punten van het stemmen voor de gemeenteraad. Meer informatie over stemmen bij het referendum vindt u op www.arnhem.nl/verkiezingen.

_BT Clear

Meer informatie

Op www.arnhem.nl/verkiezingen vindt u alle informatie over stemmen in de gemeente Arnhem. U kunt ook bellen naar 0900 1809, uw vraag mailen naar [email protected] of langskomen op het stadhuis, Bureau Verkiezingen, Koningstraat 38 in Arnhem.

Openingstijden Bureau Verkiezingen
(zonder afspraak):

maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur dinsdag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur

_BT Clear
_BT Clear