Utrecht fietsstad

Utrecht is een bruisende fietsstad. Alleen al tussen 7.00 en 19.00 uur rijden dagelijks ruim 100.000 fietsers via de binnenstad van en naar werk, school, universiteit, openbaar vervoer en winkels. Voor deze en alle toekomstige fietsers maakt Utrecht fietsen nog leuker en aantrekkelijker door te werken aan goede fietsvoorzieningen, de fietspaden aan te pakken, veilige en snelle fietsroutes te creëren en meer en betere fietsparkeerplaatsen.

Als eerste in Nederland: P-route Fiets

Heb je ze al gezien? De digitale informatieborden op de fietsroutes naar het stationsgebied en de binnenstad: de eerste P-route voor fietsers in Nederland. De borden tonen het aantal vrije plaatsen in de dichtstbijzijnde stallingen en geeft de richting aan naar die stallingen.

Je vindt zo sneller en makkelijker een plek voor je fiets en op deze manier de capaciteit van de stallingen zo goed mogelijk benut. Op ongeveer 20 plekken in de stad worden digitale informatieborden geplaatst. Vooralsnog verwijst het systeem naar twee stallingen in het stationsgebied aan de Jaarbeurskant en vier stallingen in de binnenstad.

Snelle, veilige en comfortabele fietsroutes

Utrecht wil mensen stimuleren om vaker de fiets te pakken, ook voor langere afstanden. Daarom investeert de stad de komende jaren in snelle, veilige en comfortabele fietsroutes. Zo kan iedereen die hier werkt, woont, of op bezoek is prettig fietsen door Utrecht. Verschillende wijken en delen van de stad worden verbonden door goede routes aan te leggen.

Meer weten over fietsroutes,
Utrecht en de fiets? Kijk op: utrecht.nl/fiets

UTRECHT FIETST

  • In Utrecht parkeren dagelijks zo’n 18.000 fietsers bij het Centraal Station en in de
    binnenstad hun fiets in een fietsenrek, fietsvak of daarbuiten
  • Per dag fietsen maar liefst 25.000 fietsers over de Utrechtse Vredenburgroute
    (Vredenburg – Centraal Station)
  • In Utrecht komt 48% van de OV-reizigers met de fiets naar de OV-stations
  • Per dag fietsen er 12.000 fietsers over de Amsterdamsestraatweg in Utrecht

SLUIT JE AAN BIJ HET PELOTON
Deze festivalkrant ligt slechts een tipje van de sluier op. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en het laatste nieuws op Utrecht2015. Maak daar ook je eigen agenda en deel deze met je vrienden, collega's, kennis en familie.