Red Bull Mini Drome
TivoliVredenburg

De kleinste wielerbaan ter wereld en stiekem ook een grootse uitdaging voor fixed gear fietsers, komt naar Utrecht! Op 28 maart kunnen alle fixed gear fietsers én liefhebbers volop genieten in TivoliVredenburg.

De race

De deelnemende atleten strijden in een ‘head-to-head qualifier’ niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen de klok! Diegene die tijdens de qualifier de snelste tijd klokt na 10 rondes rijden, mag door naar de volgende ronde.

De Fiets

Alleen Fixed Gears + Single speed fietsen mogen meedoen aan de competitie. Een “fixie” is een fiets waarbij het tandwiel direct aan het wiel bevestigd zit. Als je fietst blijven je trappers dus altijd doordraaien. De trappers van een single speed fiets draaien niet mee, maar zoals de naam het zegt, heeft de fiets maar 1 versnelling.

Meedoen?

Durf jij deze spannende strijd aan en altijd al op de Red Bull Mini Drome willen rijden? Schrijf je dan online in: kijk op utrecht2015.com. De categorieën waarin gestreden wordt zijn: Fixed & Single Speed.

Deelname is kosteloos. Dit geldt ook voor de toegang tot evenement. Alle fans en toeschouwers die erbij willen zijn, zijn dus van harte welkom!

De Mini Drome die eerder in New York en Tokyo stond, is in z’n totaliteit 25 meter lang. Met twee scherpe bochten, kunnen fietsers een snelheid van maar liefst meer dan 75 km per uur behalen!
 

Het fietsend orkest

Met de komst van de grootste wielerronde ter wereld staat Utrecht dit jaar in het teken van ‘De fiets’. De opvolger van Utrecht Muziekjaar (2014). Deze twee culturen komen samen in het fietsend ‘Orchestre Bicyclette’. De basis van dit orkest wordt gevormd door het Fort der Verbeelding, ook bekend van de Sint Maarten Parade.

“Ons doel? Uitgroeien tot het grootste en meest veelzijdige orkest op de fiets ooit. Bij de start van de Tour willen we 100 muzikanten op de fiets hebben. Van blazers tot percussionisten en toetsenisten.”

Jong en oud maken muziek terwijl ze op allerlei bijzondere fietscreaties rondrijden. Van een ligtandem, tot bakfietsen en eenwielers. In het 100-dagen-programma speelt dit unieke orkest uiteraard Franse arrangementen en jij kunt hier onderdeel van uitmaken.

“We willen ook het publiek betrekken bij onze muziek. Bij de Tourstart willen onze unieke fietsbelsonate, liefst met honderden fietsbellen, tegelijk laten klinken!”

Kom vooral kijken bij dit bijzondere spektakel op vrijdagavond 3 juli bij La Caravane d’Utrecht of tijdens het weekend van Le Grand Départ.

Je kunt ze tegenkomen bij Tournée de la Musique op de pleinen in de binnenstad of bij Jardins des Paresseux op de Maliebaan.

Deel uitmaken van dit unieke peloton? Lees meer op utrecht2015.com