Utrechts wielerweekend
Kim Pfeifer vertelt...

De Tour is het grootste evenement dat er is in de wielersport en dat het nu in onze eigen stad gebeurt, vinden wij geweldig. Daar slaat ons wielerhart van op hol! Zo ook het hart van Kim Pfeifer; voorzitter van de stichting ‘Ronde van de Maliebaan’. Een stichting die met de komst van de Tourstart, na 15 jaar weer nieuw leven wordt ingeblazen.

De Utrechtse wielerverenigingen slaan de handen opnieuw ineen om te laten zien hoe mooi Utrecht als fietsstad is. “Dat wilden we graag samen doen. Enerzijds omdat sport verbindt en praktisch omdat we samen meer kunnen realiseren dan iedere vereniging op zichzelf.” De stichting Ronde van de Maliebaan organiseert dit jaar voor het eerst het Utrechts Wielerweekend 2015.

Utrechts Wielerweekend

Op zaterdagmiddag 13 juni staat het mooie Wilhelminapark centraal met wedstrijden voor scholieren, studenten, aangepast wielrennen en niet-licentiehouders. Deze dag is er vooral op gericht mensen kennis te laten maken met wielrennen in wedstrijdverband. Zondagmiddag 14 juni staat de Utrechtse klassieker De Ronde van de Maliebaan op het programma, een wedstrijd die in de vorige eeuw, maar ook begin deze eeuw een aantal keer met succes is georganiseerd. De Maliebaan herbergt het oudste fietspad van Nederland en is in dat opzicht historische wielergrond! Op deze dag komen de verschillende KNWU wedstrijdcategorieën aan bod, van nieuwelingen tot amateurs. Daarnaast staat er een vrouwenkoers op het programma. “Het ultieme doel is om, al voorafgaand aan de Tour, zoveel mogelijk publiek naar Utrecht halen. Om mensen enthousiast te maken en te laten zien wat een fijne fietsstad Utrecht is

wethouder PAULuS JANSEN

“Zien bewegen, doet bewegen! De komst van de wielerhelden naar onze Domstad inspireert inwoners om zelf op de fiets te klimmen en verenigingen om de handen ineen te slaan en een prachtig programma neer te zetten. Van een klimtijdrit in een parkeergarage, tot een UCI-paracyclingweekend, van een speciaal ‘We own yellow” programma voor vrouwen tot clinics op de Utrechtse schoolpleinen.. En uiteraard de Toerversie Utrecht over een deel van het Tourparcours. Ik fiets mee, jij ook?”