Tourmaker
Rosalie de Paepe:

“Een glimlach doet wonderen”

De dertigjarige Rosalie de Paepe werkt als planner bij de Rotterdamse haven. Daarnaast doet ze regelmatig vrijwilligerswerk bij grote sport-evenementen. Rosalie heeft zich ook ingezet voor het Holland Heineken House in Vancouver, het European Youth Olympic Festival in Utrecht en de alternatieve Elfstedentocht. En straks gaat ze als Tourmaker aan de slag voor Le Grand Départ.

Wat is haar drijfveer?

Rosalie: “Ik vind het belangrijk om iets bij te dragen aan de samenleving. Anderen doen misschien iets voor eenzame bejaarden en ik doe dit. Het past bij me. Het zijn bijna zonder uitzondering leuke mensen die zich aanmelden. Harde werkers die ervan genieten om ergens samen een succes van te maken. De dynamiek en energie zijn super.”

Het willen verlenen van gastvrije service is essentieel voor een vrijwilliger. Hoe vul jij dat in?

“Door altijd behulpzaam te zijn. Kijkt iemand zoekend om zich heen? Vraag dan of je ergens mee kunt helpen. Ik probeer de gasten en deelnemers altijd net een stapje voor te zijn.” Ook flexibel zijn is een belangrijke eigenschap voor een Tourmaker. Klopt dat? “Jazeker. Je moet snel kunnen schakelen, niet te beroerd zijn om iets totaal anders op te pakken dan waar je voor aangenomen bent. Misschien sta je straks bij Le Grand Départ wel als hostess opgesteld, maar zijn er ineens parkeerwachten nodig. Nou, dan ga je dus gewoon.”

Lees het complete verhaal van Rosalie op: utrecht2015.com

 

Tourmaker
sven pechler:

“ik denk in kansen”

Sven Pechler is 28 jaar, werkt als manager commercie voor Topsport Amsterdam en heeft een passie voor sport. Hij hockeyt bij het 1ste van HBS Bloemendaal en is straks ook een van de ruim 2000 Tourmakers bij Le Grand Départ. Op de vraag waarom hij zich heeft aangemeld heeft hij een duidelijk antwoord. “Omdat het ontzettend gaaf is om hier een steentje aan bij te dragen. De Tour is hét wielerevenement en ik vind het geweldig om daaraan mee te werken.”

Het verlenen van gastvrije service is voor Sven bekend terrein. ‘Ik heb aan de hotelschool gestudeerd. Gastvrijheid zit hem in kleine dingen. Wees energiek, vrolijk en oplossingsgericht. Samen met je team er echt staan voor je gasten.” Sven heeft ook vrijwilligerswerk gedaan voor het Holland Heineken House in Londen. Wat is hem daarvan het meeste bijgebleven? “Wat niet! Het was een feest om daar te mogen zijn; om met elkaar zoiets neer te zetten. Keihard werken, zeker tien uur per dag, maar dat hadden er van mij ook 24 mogen zijn. Er was zoveel energie. Met bijna 300 vrijwilligers waren we echt één team.”

Wil je weten wat voor tips Sven voor alle Tourmakers heeft? Kijk dan op utrecht2015.com