BMX’en
is helemaal hot!

De Spaanse trappen en het Stadsplateau voor het nieuwe Stadskantoor van Utrecht zijn dagelijks het decor van acrobaten op BMX-fietsen. De wielen draaien rond terwijl benen de lucht in steken, jumpend op de fiets over de treden naar beneden, alles lijkt mogelijk in het Flatland BMX zoals deze discipline heet. Eén ding is zeker, sinds het WK BMX afgelopen juli in Rotterdam en de Olympische Spelen in Londen is Bicycle Motor Cross (BMX) weer helemaal hot!

Park Ruigenhoek

De Utrechtse jongeren krijgen een plek waar zij ongestoord langs allerlei lines verschillende jumps kunnen maken. Een beginnersbaan; voor elk niveau toegankelijk.

Of je nu net kennis maakt met deze discipline of je hebt al meerdere races gereden, iedereen is welkom in park Ruigenhoek. Recreatie Midden-Nederland is samen met gemeente Utrecht een verbeterplan aan het uitvoeren voor dit Skate/BMX/Skeelerpark. Skaters, skeeleraars en BMX-ers hebben hun expertise gebundeld en gekeken waar het park aan de noordzijde van Utrecht aan moet gaan voldoen. Zo ook de werkgroep met daarin Bas Kwaaitaal: “Het doel van de aanleg van deze nieuwe baan is om jongeren te stimuleren om te gaan sporten en fietsen in het bijzonder. Daarnaast willen we dat de jongeren skills ontwikkelen en uiteraard de Utrechtse BMX-scene een boost geven. Streven is om voor Le Grand Départ de baan klaar te hebben.”

Bas Kwaaitaal is de grondlegger van Bikepark Utrecht. Nu is Bas fervent mountainbiker, maar vroeger was hij vaak te vinden op zijn BMX. Daarnaast is Bas bestuurslid bij Wielervereniging Het Stadion.
Meer weten over dit plan? Kijk op utrecht2015.com