La Bataille
20 juni

Ben jij al bevangen door dé fietskoorts? En wil je wel eens sporten in één van Nederlands belangrijkste spirituele en architectonische iconen? Doe dan mee met de onvergetelijke en unieke indoor spinning ride op zaterdag 20 juni in de Domkerk!

Orgelklanken brengen je in hogere sferen

Voor het unieke ‘Cycling in Concert La Bataille’ wordt de Domkerk exclusief en eenmalig ingericht als gewijde sportschool. In plaats van de gebruikelijke beats zijn het de diepe en meeslepende orgelklanken van het grote Bätz kerkorgel die je in hogere sferen brengen. Jan Hage, vaste organist van de Domkerk, speelt een bijzonder repertoire van barok tot minimal music met werken van Bach en Philip Glass.

Ronald Hennekes van het Cycle Training Center Utrecht (CTC) is je gids: met zijn unieke ervaring in spinning op klassieke muziek coacht hij je in een mix van ongekende inspanning en diepe emotionele beleving.

La Bataille - De Strijd

Wil je deze strijd met jezelf aangaan? Schrijf je snel in, er zijn 80 plekken beschikbaar. Bij veel animo komt er een tweede ride. Deze gewijde sportschool wordt ingericht door Fit for Free die alle spinningfietsen uitleent.

Reserveer jouw fiets via: cycletrainingcenter.nl
 

“Een mooie reden om iets heel speciaals te doen”

Stadsbeiaardier Malgosia Fiebig wist het zeker toen zij hoorde dat de Tour de France naar Utrecht komt. “Dit is een mooie reden om iets heel speciaals te doen, om in te spelen op wat er in de stad gebeurt.”

Tour de Carillon

Malgosia speelt tijdens haar wekelijkse spel op vrijdag 3 en zaterdag 4 juli een uur lang Franse chansons en tunes die gaan over fietsen of associaties oproepen rondom een specifieke wielrenner. Dit kunnen moderne zijn, maar ook oudere liedjes uit de tijd dat fietsen populair werd. Op zondag 5 juli, als de renners onder de Domtoren door rijden, zal de Marsaillaise of een andere bekende Franse chanson gespeeld worden, om de renners aan te moedigen.

Heb jij gestemd op de sound van de Domtoren?

Om de Utrechters te betrekken bij het grote spektakel dat ons in juli staat te wachten, heeft Malgosia een wedstrijd uitgeschreven. De 50 klokken van de Domtoren spelen elk kwartier een tune. Vanaf 25 maart klinken Bicycle Race van Queen, een Frans chanson en natuurlijk Bon Voyage van Blaudzun vanaf de Dom. Het publiek kon tot 19 maart een stem uitbrengen op de vierde tune. Hoor zelf welk Nederlands fietsliedje dat geworden is.

Malgosia Fiebig is stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen. In Utrecht verzorgt zij wekelijks het spel op de beiaard van de Domtoren, de Nicolaïkerk en de Willibrordustoren in Vleuten.