Het is Koers!
Para-cycling weekend

Hoe heette de hond van Luis Ocaña? Wie was naast Raas en Knetemann de derde bebrilde wielrenner in de Raleigh-ploeg van Peter Post? Tegen welke renner sprak Udo Bölts in 1997 de legendarische woorden ‘Quäl dich, du Sau’? Als je het antwoord op deze vragen weet, bent jij de ideale kandidaat voor de NK Wielerquiz 2015.

Open Nederlands Kampioenschap Wielerquiz

Dit jaar mag de quiz zich met recht het Open Nederlands Kampioenschap Wielerquiz noemen, dus de inzet is hoog. Kom op 11 april naar TivoliVredenburg voor een avond vol verrassende wielervragen, onverwachte feiten en heerlijke opzwepende muziek van Utrechts eigen Blue Grass Boogiemen. Bang dat de wielerkennis tekort schiet? Geen nood, een avondje quizzen is ook gezellig! Bovendien zijn er veel grote, kleine en ludieke prijzen in de wacht te slepen – niet voor alle vragen hoef je wielerkunde gestudeerd te hebben.

De Ronde van Vlaanderen Live!

Organisator Het is Koers! (Nederlands grootste wielerblog en jawel: nog Utrechts ook) organiseert een week voor de Wielerquiz een ander evenement dat de afgelopen jaren al zeer succesvol was: de Ronde van Vlaanderen Live! In Ekko aan de Bemuurde Weerd in Utrecht kun je – samen met 200 andere wielerliefhebbers – op groot scherm genieten van de hoogmis van het wielrennen. Met commentaar van Sporza, zoals het hoort. Uiteraard schenken we die dag de lekkerste Vlaamse bieren, vaak onontdekte pareltjes die de feestvreugde alleen maar versterken. En krijgt je trek, dan is er een heuse Vlaamse frituur, waar frieten met stoof verkrijgbaar zijn.

De hit van het voorjaar: Tourkoorts

Over bier gesproken: op alle evenementen van Het is Koers! wordt uiteraard ook het nieuwe, speciale bier van de Utrechtse brouwerij De Leckere geschonken. Het bier, dat de naam Tourkoorts draagt, is door De Leckere ontwikkeld in samenwerking met Het is Koers! speciaal voor de komst van de Franse wielerronde. Het belooft de verkoophit van dit voorjaar te worden op de terrassen van stad en ommeland.

Brabants wielercafé in hartje Utrecht

Op 27 juni nodigt Het is Koers! jou uit op een bijzondere locatie: het voormalige postkantoor aan de Neude. Daar organiseren we samen met het Brabants Wielercafé een avond voor alle wielerliefhebbers, precies een week voor de start van de Tour. In Brabant en ver daarbuiten is het Brabants Wielercafé al jaren een begrip. Enkele keren per jaar zitten allerlei gasten uit de wielerwereld aan tafel bij het Wielercafé in Oss. Van Jan Janssen tot Hennie Kuiper, van Maarten Ducrot tot Dries van Agt en vele anderen; allen zijn zij er bekend. Interviews worden afgewisseld met beelden, columns en muziek. Dat alles zorgt voor een avond vol wielercultuur voor de echte liefhebber.

Programma, kaartverkoop en nog veel meer: