Wij kleuren geel!
Ieder kind, ziek of gezond,
moet kunnen sporten

Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis en Jeugdsportfonds zijn de goede doelen van de Tourstart in Utrecht. Met de gezamenlijke campagne ‘Wij kleuren geel’ worden zoveel mogelijk donaties opgehaald voor de realisatie van een Kindersportcentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en om kinderen die opgroeien in armoede een sportkans te bieden. Immers, ieder kind, ziek of gezond, moet kunnen sporten.

WKZ Kindersportcentrum

Juist kinderen die (chronisch) ziek zijn, vinden het vaak eng om (weer) te gaan sporten. Ze weten niet goed waar de grenzen liggen. Met de realisatie van het Kindersportcentrum komt speciaal hiervoor begeleiding met bijvoorbeeld: sportspreekuren en sportvoorzieningen in en om het WKZ. Denk aan een kleine fitnessruimte, een voetbal-/basketbalveld of een interactieve vloer of muur. Ook zullen er sportactiviteiten aan bed plaatsvinden. Dit alles is niet alleen voor zieke kinderen, maar ook voor hun ouders en broertjes of zusjes. Door iets leuks te doen als sporten, hebben zij afleiding en vergeten ze even dat ze ziek zijn.

Sportkansen voor de jeugd

Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de benodigde sportattributen. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeit 1 op de 9 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Deze kinderen lopen vaak de sportkansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Door sport ontwikkelen kinderen zich sociaal, fysiek en mentaal en hierdoor krijgen zij kansen op een betere toekomst.

Kleur jij ook geel?

Help ons de stad geel te kleuren, voor de Tour de France en voor kinderen die ziek zijn of het thuis niet zo breed hebben. Zodat alle kinderen kunnen sporten! Wil jij een evenement aanmelden of kijken welke acties er allemaal al zijn? Kijk dan op www.wijkleurengeel.nl

Een nijntje knuffel voor het goede doel

Nijntje viert dit jaar haar 60ste verjaardag en heeft speciaal voor de goede doelen een unieke Le Tour Utrecht outfit aan die je kunt verwisselen. Dit wordt een echt ‘collectors item’ en is vanaf medio april verkrijgbaar via de webshop. De opbrengst van deze nijntjes gaat compleet naar de goede doelen.

Kees Jansma, voorzitter Jeugdsportfonds Nederland 

“Voor Jeugdsportfonds is het belangrijk dat alle kinderen kunnen sporten. Wij werken daarom graag samen met Vrienden Wilhelmina Kinderziekenhuis die net als wij iedere dag bezig zijn met het welzijn van kwetsbare kinderen. Wij hopen dat u ons helpt om van dit prachtige evenement een feest voor iedereen te maken en elkaar inspireren hoe we samen kwetsbare kinderen een sportkans en een betere toekomst kunnen geven!”