100 dagen tot de tour

Painting the Town

Muurschilderingen drie
plaatsen in de stad

Derdejaars studenten, van de opleiding Specialist Restauratie en Decoratie, van Nimeto staan een paar weken lang op de steigers in de Wulpstraat, Mulderstraat en Maliesingel. Zij leggen het historische moment vast met drie muurschilderingen om zo de kunstroute aan te vullen met het thema Grand Départ. Eind juni, voor de Tourstart, worden deze schilderingen feestelijk onthuld.

100 portretten

De Utrechter en de fiets

Vanaf 26 maart tellen we af met iedere dag een verhaal van een Utrechter en de fiets. In samenwerking met Soigneur verschijnt er iedere dag een nieuw portret van bekende en minder bekende Utrechters uiteraard met zijn of haar fiets. Van de fietsenmaker om de hoek tot de politie op de fiets. We all cycle! Bekijk ze allemaal op: utrecht2015.com

Le Lobby
Tour Sous le Dom

4 maart t/m 5 juli Stadskantoor

Jaren geleden was het een droom, en inmiddels werkelijkheid. Tourliefhebber en journalist Wielaert speelde een grote rol in het binnenhalen van de Tourstart. Wat ooit begon op twee, inmiddels beroemde bierviltjes, gaat 1 t/m 5 juli echt gebeuren: Tour Sous le Dom. Bekijk in het stadskantoor de expositie over deze lobby.

Afzien

20 mei – Universiteit Utrecht

Wielrennen genereert meer verhalen dan dat er wedstrijden zijn. Het beklimmen van een berg en uitgeput boven komen heeft dan ook iets heroïsch. Tijdens deze veelzijdige avond hoor je onder andere schrijver Bert Wagendorp over de kunst van het lijden en de politiek van het peloton.

Prof. dr. Frank Backx geeft inzicht in de extreme presentaties van de Ronde van Frankrijk en prof. dr. Toine Pieters vertelt over toprenners en prestatie bevorderende middelen. Is gecontroleerde doping niet eerlijker dan elke prestatie met argwaan bekijken?