Proloog
Utrechtse scholen

BASISONDERWIJS

Bijna 50 Utrechtse basisscholen doen mee aan de Utrecht fietst! Scholenproloog. Een variërend fietsaanbod waar fun, kennis & vaardigheden centraal staan. Zo verandert het schoolplein in een behendigheidsparcours en worden de brugpiepers van morgen voorbereid op de tocht naar de middelbare school. Leerlingen krijgen een echte ‘topper’ op bezoek, die alles vertelt over de Tour, het leven als topsporter en ook nog eens een clinic geeft. Nieuwe examenroutes in de wijken worden ontwikkeld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland, want goed en veilig leren fietsen doe je natuurlijk in je eigen wijk.

voorgezet onderwijs

Uiteraard is er voor de Utrechtse middelbare scholen een ander klassement. Voor de klassen 1 en 2 is er scala aan activiteiten. Het schoolplein wordt voor één dag omgetoverd tot een pumptrack waarbij heuvels, bulten en bochten elkaar opvolgen en een afwisselend parcours vormen. Maak kennis met de Toppers & de Tour. En wie weet komt topper Wilco Kelderman langs om zijn fietservaringen te delen op school. Tijdens The Bike Battle gaan leerlingen de strijd met elkaar aan in een debat over ‘Slimme mobiliteit’. Hoe ziet de fiets in 2045 er uit? Rijden we dan nog op het fietspad of zweven we met de fiets boven de weg? Leerlingen bedenken zelf de fiets en de infrastructuur van de toekomst en doen mee aan de online innovatiewedstrijd: The Battle Of Concepts. Of waan je voor één dag een wielrenner en fiets een virtuele tijdrit met Virtual Biking!

Aanmelden (voorgezet onderwijs) of meer weten?

[email protected] Kijk voor alle in’s and out’s op UTRECHT2015.COM

EDITH SCHIPPERS Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

“Chris Froome, Marcel Kittel en Bauke Mollema. Je kunt ze gewoon in de straten van Utrecht in actie zien. Van heel dichtbij, voor sommige mensen zelfs vlak voor hun huis. Geweldig. Dat wordt een groot feest. En niet alleen in de stad trouwens. De route zal als een lint van enthousiaste mensen zijn. Om iedereen alvast te inspireren is er in Utrecht het “100 dagen”- scholen- en wijkenprogramma. Iedereen kan lekker bewegen en sporten, maar ook op het gebied van gezondheid en cultuur is er van alles te doen. Mooie kansen voor iedereen; in de buurt, in de straat of op school. Doet u ook mee?”