Scholen- en Wijkenprogramma
utrecht2015

Op 26 maart gaat ook hét scholen- en wijkenprogramma van start met het thema Utrecht fietst! Er wordt een reeks aan ‘fietsactiviteiten’ voor jong en oud georganiseerd. Harten voor Sport werkt samen met heel veel wijkbewoners, vrijwilligers en partners om iedereen enthousiast te krijgen voor dé fiets.

Geen WK- maar fietskoorts…

De Tourkoorts neemt toe! Nog ruim drie maanden en dan koersen de wielertoppers uit de hele wereld dwars door de Domstad. Dit wordt een feest in heel de stad en regio. Organiseer je een Franse barbecue, een jeu de boules toernooi of hangt de straat vol met gele, groene en bolletjesvlaggen, dan willen we dit graag weten. Zodat iedereen mee kan vieren en kijken op utrecht2015.com. Wil of ga je iets organiseren in de stad Utrecht? Overleg vooral met jouw wijkbureau, want misschien kun je via het leefbaarheidsbudget een financiële bijdrage ontvangen.

Sluit je aan bij de wijkfietsteams!

Betrokken buurtgenoten die het leuk vinden hun fietspassie en kennis over te dragen aan mensen uit hun eigen wijk. De één begeleidt kinderen tijdens fietstochten, de ander vindt het leuk anderen te leren sleutelen aan hun fiets. Ook jij kunt dit doen! Hoe? Kijk op hartenvoorsport.nl

Bike Repair Café

Fietsen wordt er niet leuker op wanneer je fiets gammel is, lawaai maakt of niet meer vooruit komt. Iedereen overkomt het vroeg of laat: een lekke band, kapotte ketting of een lamme trapper. Neem je fiets mee en ga gezellig samen aan de slag bij de Bike Repair Café’s. Er is altijd een ervaren bike-fixer aanwezig om je te helpen.

Utrecht fietst! feest!

Op zaterdag 13 juni wordt de periode van fietsactiviteiten feestelijk afgesloten tijdens het Utrecht fietst! feest. In verschillende wijken worden Utrecht fietst! wijkevents georganiseerd. Vanuit daar wordt samen gefietst naar het Wilhelminapark. Op een spetterende manier wordt daar afgesloten met op de achtergrond alle activiteiten en wedstrijden van het Utrechts Wielerweekend. Ben jij er ook bij?

Wist je dat:

Elke zondag om 13.00u een stel enthousiaste fietsers van Fietsclub Ledig Erf bij de gelijknamige kroeg op hun racefiets stapt voor een tochtje van zo’n 70 km. Wil je meefietsen? Dat kan! ledigerf.net

Kijk voor alle data en activiteiten en op utrecht2015.com