Selle San Marco; handgemaakte Italiaanse zadels 
voor professionele wielerploegen en alle andere fietsliefhebbers

Selle San Marco maakt al 80 jaar fietszadels. Handgemaakte, Italiaanse zadels welteverstaan. De historie en expertise van San Marco zit verweven in al hun producten. Bovendien combineert San Marco het beste op het gebied van technologie en design in hun streven naar het perfecte handgemaakte product. Deze filosofie kenmerkt alle San Marco zadels vandaag de dag en maakt ze wereldwijd uniek. Maar bovenal is er de geschiedenis van een Italiaanse familie. Een familie die met passie en toewijding een merk hebben opgebouwd dat synoniem is voor uitmuntendheid, hoge kwaliteit en stijl.

 

Selle San Marco is tevens het favoriete zadelmerk van Nederlands populairste wielerploeg, Lotto NL-JUMBO. Voor het seizoen 2015, werkt Selle San Marco wederom samen met de Nederlandse wielerploeg. Maar ook het Belgische Lotto-Soudal rijdt met veel plezier op de handgemaakte zadels van San Marco.


Hoewel veel van de renners al bekend waren met de modellijn van San Marco, hebben zij allen hun nieuwe zadels gekozen met gebruik van San Marco’s nieuwe DiMA Selector tool. De DiMA Selector helpt fietsers ontdekken welk San Marco zadel het best past bij hun specifieke lichaamsbouw en rijstijl. En dat systeem is ook voor jou beschikbaar!

Het systeem is ontwikkeld als afgeleide van de succesvolle tool die San Marco gebruikt om fietsers te helpen hun zadel te analyseren (ongeacht merk of model). Een simpele manier om de objectieve kenmerken te begrijpen die elk zadel heeft. Breed of smal, gewelfd of vlak, dat zijn de belangrijkste technische aspecten waar een fietser rekening mee moet houden wanneer hij/zij een zadel kiest. De DiMA Selector is gratis beschikbaar in geautoriseerde winkels, op de website www.sellesanmarco.it of middels de app voor smartphone en tablet.

Het innovatieve systeem is gebaseerd op een combinatie van parameters die het juiste zadel bepalen. Deze parameters zijn: leeftijd, gevoeligheid voor druk, lichaamstype, hoogteverschil tussen het stuur en het zadel en je rijstijl.De werking is simpel: voor elke parameter kies je het antwoord dat het dichtst bij jouw persoonlijke kenmerken past. De fietser moet onderstaande vragen beantwoorden:

  • Is hij/zij jonger dan 30, tussen de 30 en 45 of ouder dan 45 jaar.
  • Is zijn/haar druk gevoeligheid hoog, gemiddeld of laag.
  • Is zijn/haar lichaamstype – volgens de somatotype classificatie – ectomorph, mesomorph of endomorph.
  • Is het hoogteverschil tussen de top van het zadel en de top van het stuur groot, gemiddeld of minimaal.
  • Heeft zijn/haar rijstijl behoefte aan een gewelfd of een vlak zadel. Oftwel, is de fietser beweeglijk of zit hij/zij stil in het zadel. 

De DiMA Selector selecteert het meest geschikte zadel voor de fietser aan de hand van de ingevoerde parameters. De uitkomst moet gezien worden als een advies. Probeer je test zadel bij één van de geautoriseerde DiMA dealers. Een unieke mogelijkheid om het zadel te proberen en te ervaren of het echt het meest geschikte zadel voor jou is.

Maar San Marco richt zich niet uitsluitend op de super sportieve zadels. Naast de Collezione modellijn met sportieve race- en mountainbike zadels, wint ook de Bioaktive modellijn de laatste jaren aan populariteit.

De succesvolle BIOAKTIVE productlijn is gebaseerd op comfortabele en anatomisch gevormde zadels, ontworpen voor elke rijstijl. Hoogwaardige materialen, high-tech oplossingen en speciale kenmerken maken Bioaktive zadels uniek.

Laten we nog even terug grijpen naar de rijke historie van Selle San Marco. Wist je dat een aantal zadels van weleer nog steeds geproduceerd worden? Deze Vintage collectie bestaat uit de originele zadels waarmee San Marco bekend is geworden. Destijds waren deze zadels revolutionair in de wielerwereld en vandaag de dag zijn de modellen nog steeds razend populair onder wielerliefhebbers en hipsters. De redenen daarvoor zijn simpel; comfortabele zadels, aantrekkelijk geprijsd, in diverse kleuren leverbaar en perfect passend binnen de huidige retro trend.

Voor de Vintage collectie gebruikt San Marco uitsluitend rundleder, dat wordt behandeld en geverfd met natuurlijke producten. Het voordeel van dit materiaal is dat het steeds mooier wordt naarmate tijd verstrijkt en het zadel gebruikt wordt. Datzelfde geldt voor de chamois lederen variant. Onder het leer wordt gebruik gemaakt van een Biofoam padding. Het zadel biedt daarom vanaf de eerste rit comfort, in tegenstelling tot een leren zadel dat eerst 'ingereden' moet worden.

Bezoek www.sellesanmarco.it voor meer informatie over San Marco.