_BT Clear

Aan het woord is Elly Fens wethouder Jeugd in Wormerland

“Sinds mei 2014 ben ik wethouder in de gemeente Wormerland. Dat doe ik met veel plezier. Naast mijn werk ben ik zelf moeder van een dochter van inmiddels 38 jaar en oma van 2 kleinkinderen, van 3,5 jaar en 9 maanden. Voor mij als moeder was alles bij het opgroeien van onze dochter nieuw. Ik zocht naar de juiste aanpak, maar wist niet of die de juiste was. Daarover praten met andere ouders was voor mij toen heel zinvol. Destijds was het heel gebruikelijk om advies aan je moeder te vragen. Nu is er ook Centrum Jong, waar ouders en opvoeders terecht kunnen met al hun vragen. Er is hulp voor wie er behoefte heeft aan advies of begeleiding. Dat past in deze tijd.

Opvoeden van kinderen is geen gemakkelijk taak. Daarom ben ik blij dat het Centrum Jong bereikbaar is, voor iedere ouder / opvoeder. Het is dicht bij u in de buurt, in uw woonplaats. De medewerkers van Centrum Jong zijn er voor grote en kleine vragen, voor vragen over jonge én oudere kinderen. Ook werken zij nauw samen met het Jeugdteam voor de meer ingewikkelde vragen van jeugdigen en gezinnen. Zij kunnen, in overleg met u, het Jeugdteam inschakelen. Zo is er altijd een passende oplossing voor uw vraag of probleem. De gemeente blijft op afstand en is niet direct betrokken bij uw (hulp)vraag. Wel kan de gemeente nu veel beter meedenken hoe de hulp en

ondersteuning het beste geregeld kan worden. Wij willen handelen naar de behoefte van de inwoners. Ons doel is daarom dat organisaties die betrokken zijn bij uw kind, zo goed mogelijk samenwerken. Of dat nu de school is, kinderopvang, het Centrum Jong of het Jeugdteam. Het Centrum Jong heeft daarin een centrale rol. Elke vraag is daar welkom en zij zullen altijd de tijd nemen voor uw vraag. Ik hoop dan ook dat u uw weg naar het Centrum Jong zult vinden en naderhand constateert, dat u goed op weg bent geholpen.”

Elly Fens

_BT Clear

Aan het woord is Tine Schaafsma-Buys wethouder Jeugd in Oostzaan

“Goed nieuws over Centrum Jong? Mijn antwoord is volmondig “ja!”

“Als wethouder leg je veel werkbezoeken af.
Zo was ik ook bij Centrum Jong. Met toestemming van betrokkenen mocht ik aanwezig zijn bij een aantal begeleidingsprocessen. Wat mij opviel was de betrokkenheid van de medewerkers, de rustige, veilige omgeving, waarin de gesprekken plaatsvonden en het vertrouwen tussen de hulpvragers en de hulpverleners. Dat vond ik erg mooi om te zien.

Natuurlijk is het goed en fijn, en ook de bedoeling, dat ouders en opvoeders in de eerste instantie

zelf eventuele opvoedproblemen proberen op te lossen. Maar opvoeden is niet altijd makkelijk. Soms loop je met je vragen tegen een muur of kom je er zelf niet uit. Dan is het fijn dat er een veilige plek is waar je je vragen kwijt kunt. Daarom ben ik blij met het Centrum Jong. Dat is dé plek waar mensen, om wat voor reden dan ook, om hulp of advies kunnen vragen. Vaak zijn dat kleine vragen, maar soms ook grote. Bij het Centrum Jong werken professionals die naar vragen of problemen kunnen luisteren en met de ouders/verzorgers mee

denken over een oplossing. Uiteraard blijven ouders/verzorgers zelf regie houden over de oplossing.

Praten over opvoedproblemen vind ik heel normaal. Daarom is het goed dat er in Oostzaan hulp is bij opvoedingsvraagstukken, op maat en wanneer dat nodig is.  
 
Goed nieuws dus!"

Tine Schaafsma-Buys